Sykehusbakteriene førte nesten til at venstrearmen til Bjørn Platou måtte amputeres etter en kikkhullsoperasjon. Det var oppstarten på en kjempeidé. Bilde fra ambulansestasjonen i Godvik, Bergen.
(Bergensavisen 28.12.2020)
Decon-X roboten er egentlig laget for å bekjempe sykehusinfeksjoner, men brukes nå også for å bekjempe Korona-smitten. Se NRK-intervju med grunnlegger Bjørn Platou, og få en innføring i hvordan roboten virker.
(NRK 28.12.2020)
For noen har korona-pandemien bydd på nye store muligheter. Som for selskapet Decon-X på Lysaker i Bærum. Ut av en ventil foran på roboten spruter det hydrogen-peroksid – et stoff som vanligvis brukes til å bleke hår og tenner. Gjennom vinduet kan vi se hvordan et rom langsomt blir fylt med tåke.
(NRK 28.12.2020)
Koronapandemien har vist oss hvor sterkt samfunnet vårt er. Men pandemien har også tydeliggjort svakhetene våre. Det viktigste tiltaket mot smitte og pandemi er fortsatt å holde avstand, vaske hendene og desinfisere flater. Samtidig finnes det tilgjengelig teknologi som kan gjøre jobben enda bedre. Nå må helseinstitusjonene få verktøyene de trenger for å håndtere fremtidens helseutfordringer.
(Avisa Oslo 13.12.2020)
Selskapet Decon-X har utviklet en ny enkel og gratis guide for smittevern til bruk for renholdere og helsepersonell. Boken har tidligere fått svært god velkomst og trykkes nå opp i nye opplag, ifølge en pressemelding fra det norske selskapet. I boken «Den lille smittevernguiden» er det samlet viktig informasjon om smittevern. Den er inndelt i fire deler, med vekt på Håndhygiene, Beskyttelsesutstyr, Renhold og desinfisering og Kontroll.
(Renholdsnytt 03.12.2020)
FROGN: Etter at det har kommet totalt fem tilfeller av covid-19 i Trollberget barnehage, har kommunen tatt grep og desinfiserer nå barnehagen. – Det er viktig at vi får full oversikt over situasjonen siden vi nå har korona på to av tre avdelinger. Situasjonen er veldig uavklart. Dette viser at man kan få korona selv om alle smitteverntiltak er fulgt nøye, sier styrer styrer Camilla Nordmo til Amta.
(Amta 1.12.2020)
SMITTEBEKJEMPELSE MED ROBOT: Nannestad sykehjem har anskaffet en maskin for desinfisering av rom og utstyr. I sommer ble roboten «Doffen ansatt».
- Dette er noe vi har ønsket oss lenge. Maskinen, som har stått på toppen av ønskelista, fjerner 99,99 prosent av all smitte, også korona. Det var også koronaen som gjorde at vi kunne gå til innkjøp av denne roboten.
(Eidsvoll Ullensaker blad 14.09.2020)
Hareid kommune har investert i ny teknologi:
Roboten, som av produsenten blir kalla for innovasjon av tradisjonell smittevask, fjernar alt av mikroorganismar i eit rom – og vil vere uvurderleg i kampen mot til dømes koronaviruset, meiner Robert Kjøde.
Han er driftsteknikar innanfor feltet velferdsteknologi i Hareid kommune.
(Vikebladet Vestposten 24.09.2020)
Den norske teknologibedriften Decon-X har utviklet en robot som for mange er et helt avgjørende verktøy i kampen mot smitte.
– Moderne teknologi må inn i smittevernberedskapen, vi må utvikle helsesektoren og sikre at smitten går ned og at vi er bedre forberedt på nye typer smitte, økende multiresistente mikrober og mangel på menneskelige ressurser, mener daglig leder Bjørn Platou.
(Mediaplanet 24.09.2020)
NAMSOS: Når man hører navnet Decon-X høres det nesten ut som noe fra en Hollywood-film. Historien bak oppfinnelsen er da også ganske utrolig.– Denne gründeren var på sykehuset for å bli operert for en ryggskade. Det gikk fint, helt til han kom hjem og fikk gule stafylokokker. Da ble han veldig syk, men samtidig fikk han en lys idé – nemlig en helt ny metode for å desinfisere rom, forteller Lasse Brattås.
(Namdalsavisa 11.07.2020)
Enebakk Tannlegekontor på Vågsenteret bruker en avansert robot til desinfisering av lokaler og utstyr. Innehaver og daglig leder Natalia Alexandra Kaiser er allerede svært fornøyd med tiltaket klinikken investerte i og fikk på plass i begynnelsen av juni.Desinfiseringsroboten er av typen Decon-X, og Natalia forteller at samme utstyr finnes på odontologisk fakultet i Oslo, og på Enebakk sykehjem avdeling Kopås.
(Enebakk Avis 05.07.2020)
Statsminister Erna Solberg lot seg imponere av digitalisert industri da hun besøkte Tronrud Engineering på Eggemoen. – Det er viktig å høre og se hvordan næringslivet har det nå, sier statsministeren. Desinfiserings-maskinene produseres hos Tronrud Engineering. Solberg tok seg tid til en prat med Dragan Katavic som har jobbet på Eggemoen i 25 år. Han demonstrerte en av robotene for henne.
(Ringerikes blad 02.07.2020)
Virusdrepende robot fra Eggemoen har sikret arbeidsplasser i korona-krisen: – Vi har fått voldsomt mange bestillinger. Desinfiseringsmaskinen Decon-X har vært svært viktig for Tronrud Engineering i korona-krisen. Bestillingene renner inn både fra Norge og utlandet.
(Ringerikes Blad 10.06.2020)
Loppa: - Da vi registrerte et utbrudd av Noro-virus ved sykehjemmet i fjor, registrerte vi utfordringer i tjenesten i forhold til det å skulle vaske ned smitterom. Vi holder jo til på en liten plass, og har ikke mye personell tilgjengelig. Av de vi har knyttet til oss på renholdssiden, er det jo også slik at ikke alle av disse har kunnskap nok til å vaske ned smitterom. Jobben med å vaske ned, måtte gjøres på overtid, på kveld og helg, forteller avdelingsleder ved Øksfjord sykehjem, Kate Brox. (iFinnmark 22.05.2020)
Klokka seks, godt over to timer før elever og lærere fyller ganger og klasserom, begynner Katarzyna Stelmasiak, Hilde Brunstrøm og Linn Rustad rengjøringen av barneskolen i Kirkebygda. – Hvordan opplever dere jobben dere gjør nå til forskjell fra før koronaen? – Veldig spennende. Vi får en kjempeerfaring på det hele, med kunnskapen ved et smitteutbrudd, sier Linn. Spennende synes Hilde også. Oppgavene de utfører får en annen viktighet nå, bekrefter alle tre.
(Enebakk Avis 21.05.2020)
På Våler sykehjem har de nå tatt i bruk en robot for å forhindre spredning av korona.
– Vi tenkte å bruke roboten på sykehjem, men også om man skulle få utbrudd i skoler og barnehager. Dessuten er den fin på den måten at man også kan desinfisere alt utstyr som man bruker i kontakt med pasientene.
(Moss Avis 28.04.2020)
En av de største utfordringene vi står ovenfor er smitte. Den norskutviklede roboten Decon-X dreper bakterier, virus og sopp, inkludert koronaviruset, med 99,9999 prosent sikkerhet.
(Abelia 02.04.2020)
Se nyhetsinnslag fra Sjukehuset Telemark om hvordan de desinfiserer ambulansene med Decon-X robot med fleksibel dyse etter å ha transportert en koronapasient.
(NRK Nyheter 26.03.2020)
Ålesund kommune skal kunne ta imot pasientar med koronasmitta frå måndag av. Derfor set dei inn fleire tiltak. Eitt av dei er ein smittevernrobot. (Sunnmørsposten 28.03.2020)
En sykehusinfeksjon i armen førte til en ide som i dag har blitt til en helnorsk maskin som kan desinfisere alle overflater. Den brukes på alt fra sykehus til oljerigger, og kan ta knekken på koronaviruset på overflater.
(Norsk Industri 22.03.2020)
Ryfylke Rengjørings Bureau (RBB) på Tau er utsatt når stenge skoler, barnehager og kontorer ikke trenger like mye renhold som før. På den andre siden selger de en desinfiseringsrobot som kan komme godt med i kampen mot koronaviruset.
(Strandbuen 20.03.2020)
NRK var i Hønefoss på fabrikken til Tronrud Engineering for å ta i nærmere øyesyn produksjon av Decon-X roboten. Bjørn Platou fra Decon-X og Erik Hjertaas fra Tronrud Engineering intervjues.
(NRK 20.03.2020)
På Støren produserer nemlig Capro Cases AS transportkasser til en desinfeksjonsmaskin, som benyttes i kampen mot koronaviruset.
Maskinen som desinfiserer bygg produseres av Decon-X på Lysaker, og de opplever stor pågang nå. Derfor har vi kastet oss rundt, slik at vi kan få bygget kasser som kan brukes til levering av et produkt som bidrar i kampen mot koronaviruset.
(Trønderbladet 20.03.2020)
Roboten Decon-X, som settes sammen og testes hos Tronrud Engineering, bruker hydrogenperoksid for å desinfisere rom.
Roboten brukes på Austjord behandlingssenter, og avdelingsleder Christina Skarpnes Olsen uttalte allerede i 2019 at den først og fremst er viktig for pasientsikkerhet.
(Hadeland 16.02.2020
TEKNOLOGI: Decon-X har satset 60 millioner kroner på å lage norske desinfiseringsmaskiner. Nå har etterspørselen tatt fullstendig av.
Vi har laget en intelligent desinfiseringsrobot. Denne maskinen dreper coronaviruset, andre virus samt bakterier og sporer, i hvert fall så lenge vi snakker om synlig rene overflater, sier Bjørn Platou, gründer og daglig leder i Decon-X.
(Finansavisen 16.03.2020)
Et kjemisk middel sprøytes ut av roboten i sykehjemsrommet på Stokka. Stavanger kommune har lånt roboten og kjøpt inn luftrensere for å forebygge smitte.
Da vi hørte at koronaviruset begynte å spre seg, undersøkte vi hva som kunne bidra til å redusere smittefare. Det sier Bjarte Bøe som leder avdeling for velferdsteknologi i Stavanger.
Stavanger Aftenblad 14.03.2020)
Vi produserer nå for fullt 100 nye Decon-X roboter hos Tronrud Engineering, sier prosjektleder Erik Hjertaas. Dette er roboten som desinfiserer rom og dreper blant annet koronaviruset.
Roboten Decon-X, som settes sammen og testes hos Tronrud Engineering, bruker hydrogenperoksid for å desinfisere rom.
I en pressemelding fra produsentene 12. mars står det at en ny studie publisert i «Journal of Hospital Infection» viser at koronaviruset enkelt skal kunne fjernes med hydrogenperoksid.
(Ringerikes Blad 12.03.2020)
Vi produserer nå for fullt 100 nye Decon-X roboter hos Tronrud Engineering, sier prosjektleder Erik Hjertaas. Dette er roboten som desinfiserer rom og dreper blant annet koronaviruset.Roboten Decon-X, som settes sammen og testes hos Tronrud Engineering, bruker hydrogenperoksid for å desinfisere rom.I en pressemelding fra produsentene 12. mars står det at en ny studie publisert i «Journal of Hospital Infection» viser at koronaviruset enkelt skal kunne fjernes med hydrogenperoksid.
(Ringerikes Blad 12.03.2020)
Dagens Næringsliv skriver på lederplass 3. mars at lageret av smittevernutstyr i Norge er for lite. Problemet er ikke kapasitet og antall, men at norsk helsevesen ikke tar i bruk teknologi som kan muliggjøre gjenbruk av helseartikler og redusere smitte.
(Dagens Næringsliv 08.03.2020)
Det er gigantisk etterspørsel på Antibac for øyeblikket, og de største leverandørene kjemper hardt for å få levert ut til kunder.
Bergens største leverandør av Antibac er Norengros K.J. Brusdal AS, og leverer til viktige kunder som Bergen kommune, Legevakter, legekontor, skoler og kommunale sykehjem. De jobber hele tiden for å finne kreative løsninger, og formidle kunnskap. Norengros Brusdal er også leverandør av desinfiseringsrobot fra Decon-X.
(Bergensavisen 08.03.2020)
Nød lærer naken kvinne å spinne, sies det. Så også når det kommer til dødelige virus. Ebola-krisen i 2014 viste hvordan man ved hjelp av massivt samarbeid mellom helsefaglige miljøer på flere kontinenter klarte å utvikle en vaksine i en hastighet verden aldri hadde sett maken til...
Oppi strømmen av dårlige nyheter og det som kan se ut som en gryende pandemi, er det positive ting der ute. Blant disse er teknologi for desinfisering fra Decon-X.
(Shifter 06.03.2020)
Den nye rengjørings- og desinfeksjonsroboten på Sonjatun kan vise seg å være veldig viktig om koronaviruset kommer til Nordreisa.
Tidligere har vasking av rom brukt av smittefarlige pasienter blitt gjort av renholderne på Sonjatun. Nå vil roboten kunne gjøre det samme.
(Framtid i Nord 06.03.2020)
Norsk teknologi kan desinfisere og drepe koronaviuset. politikerne og helsepersonell må se hvilke muligheter vi har til å bruke ny teknologi.
En ny studie publisert i «Journal of Hospital Infection» viser at Corona-viruset kan leve opp til ni dager på enkelte flater. Studien viser også at viruset enkelt kan fjernes med hydrogenperoksid, og med norsk teknologi kan koronaviruset fjernes på 1 minutt!
(Elektronikknett 06.03.2020)
Om Korona-viruset skulle dukke opp på Brøttum Sykehjem så har de roboten som knekker det.
Det er roboten Decon-X, som alle våre lokale sjukehjem fikk anskaffet i fjor, som sørger for det.
Korona-viruset holder sin klamme hånd over hele verden. Mye stopper opp og stenges ned i frykt for at viruset skal spres. Verdens helseorganisasjon har allerede erklært internasjonal folkehelsekrise.
(Ringsaker Blad 04.03.2021)
Helseminister Bent Høie etterlyste norske bedrifter som kan bidra til å hindre spredningen av koronaviruset. Decon-X er klar.
En ny studie publisert i Journal of Hospital Infection viser at Coronoa-viruset kan leve opp til ni dager på enkelte flater. Studien viser også at viruset enkelt kan fjernes med hydrogenperoksid, og med norsk teknologi kan koronaviruset fjernes på 1 minutt!
(NTB 04.03.2020)
Er coronaviruset den første store testen på hvordan innovativ teknologi kan forebygge en pandemi? – Teknologi som avstandsoppfølging gjør det mulig å begrense spredning av smitte, sier Marit Hagland, NSCL.
Coronaviruset synliggjør hvordan ny teknologi kan benyttes for å bekjempe og begrense en mulig global pandemi. Kina benytter blant annet droner, roboter og kunstig intelligens for å bekjempe spredning. Så hvilken teknologi har vi allerede tilgjengelig for den norske helsetjenesten?
(Norwegian Smart Care Cluster 03.03.2020)
Norway Health Tech ber helsevesenet ta i bruk ny norsk teknologi for å bekjempe coronaviruset som nå har smittet to ansatte på øyeavdelingen på Ullevål universitetssykehus. Næringsklyngen viser til ny forskning som viser at norsk teknologi kan drepe coronaviruset på overflater, som sikrer bedre smittevern.
(Healthtalk 29.02.2020)
- Vi kan ikke bekjempe nye virus med gårsdagens teknologi. Nå når viruset har kommet til Norge er det avgjørende å sikre godt smittevern slik at færrest mulig blir smittet, sier Kathrine Myhre, Administrerende direktør i Norway Health Tech.
(NTB 27.02.2020)
Forebygging av infeksjoner i hjemmetjenesten er vanskelig fordi retningslinjer for smittevern hovedsakelig er utviklet for sykehus og sykehjem. Et nytt forskningsprosjekt skal finne ut hvordan hjemmetjenesten kan bli mindre smitteutsatt.
Forskerne ved Universitetet i Sørøst-Norge skal prøve å finne ut hva en del tiltak kan bety for å redusere risikoen for smitte både for helse-personell, brukere og pårørende ved hjemme-behandling…. – I motsetning til sykehusene er ikke vanlige hjem forberedt på å ta imot så mange syke pasienter.
(Helsefagarbeideren 24.02.2020)
Renholderne på Sonjatun gleder seg over sitt nye hjelpemiddel – som attpåtil er oppkalt etter kongen.
Det var Dronning Sonja som i sin tid døpte helsesenteret i Nordreisa – derav navnet Sonjatun. Nå har roboten som utfører smittevask på huset blitt oppkalt etter hennes ektefelle, Kong Harald.
(Framtid i Nord 11.02.2020)
G4S indgår samarbejde med Climates om beredskab til desinficering. G4S udvider fra 1. februar 2020 beredskabet med desinficering i samarbejde med Climates. Begge parter forventer sig meget af samarbejdet. Climates kan ved hjælp af intelligent robotteknologi, bekæmpe mikroorganismer som bakterier, virus, lugt og skimmelsporer.
(Climates nyhedsbrev (DK) 11.02.2020)
Når Noro-viruset eller andre smittsomme bakterier og virus slår til, da har institusjonene i Kongsvinger et «våpen» i kampen for å hindre smitte. Det er roboten Roberto, som desinfiserer lufta. –Vi kaller ham «Roberto», sier Anette Wallin, fagleder på vaskeri og renhold i Kongsvinger kommune. Roberto har vært plass i fire år nå, og stadig flere får opplæring i bruken av maskinen.
(Glomdalen 30.01.2020)
De fleste av oss forstår i disse dager at globalisering handler om mer enn økonomi. Det handler også om at et sykdomsutbrudd i Kina kan ramme oss i Norge raskt. Coronaviruset har allerede spredd seg til USA, Japan, Sør-Korea, Thailand og Tyskland, og Blodbanken i Oslo innfører nå 14 dagers karantene for alle som har vært på en internasjonal flyplass.
(Klassekampen 30.01.2020)
KRONIKK: Det er viktig å ta i bruk ny teknologi for nye utfordringer – som ikke bare beskytter pasientene, men også ansatte som slipper å gå i nærkamp med potensielt dødelige virus.
Det finnes ingen vaksine eller behandling for Coronaviruset. 48 millioner mennesker i 10 byer i Kina er nå omfattet av karantenetiltakene til kinesiske myndigheter. Mellom 3 og 5 prosent av de over 4.000 menneskene som hittil er smittet, vil dø. Virusets utbredelse fortsetter å øke.
(iTromsø 28.01.2020)
Vi benytter cookies som blant annet blir brukt til å støtte deg som bruker og til statistikk. Det medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, og gjør at vi kan tilby deg en tjeneste som virker best mulig.