Nyhetsarkiv

 • Spareknifen nr 2 2018

  Smitterenholdet er enklere med Decon-X roboten. Hilde Larsen Hulleberg er husøkonom på Veslelien og forteller at institusjonen er opptatt av godt og sikkert smittevern. Etter nærmere undersøkelser ble Decon-X roboten kjøpt inn tidligere i år.

  Les mer
 • Renholdsnytt, februar 2018

  Fikk industri-idé etter sykehusinfeksjon. Etter at Bjørn Platou nær mistet armen på grunn av infeksjon, startet han et nytt selskap for å utvikle ny teknologi for desinfisering. I første kvartal 2018 leverer Decon-X sin maskin nummer 100.

  Les mer
 • Bygdeposten, 9 februar 2018

  Hva er likheten mellom norske OL-utøvere og beboere på institusjoner i Modum? De får ved hjelp av tåke fra en trillbar datamaskin som desinfiserer rom for bakterier, virus og muggsopp.

  Les mer
 • Norwegian Smart Care Cluster, 8 februar 2018

  Robotstyrt løsning på sykehusbakterier. Bjørn Platou er daglig leder i selskapet Decon-X som har utviklet en automatisert metode for desinfisering av rom og utstyr. Metoden fjerner effektivt bakterier, virus og sporer fra luft, overflater og utstyr.

  Les mer
 • Romerikes Blad, 6 februar 2018

  Multiresistente bakterier kan ha fått en sterk fiende: Lørenskog sykehjem tester ut to digitalstyrte tåkemaskiner. Det har redusert smittsomme sykdommer – og utgift til smittevask.

  Les mer
 • VG, 5 februar 2018

  PYEONGCHANG (VG) Samtlige av hotellrommene til norske og amerikanske utøvere får halvannen times «spa-behandling» av denne roboten før OL i Pyeongchang starter.

  Les mer
 • Dagens Medisin, 16 januar 2018

  Norge har mye å bidra med i internasjonalt smittevern, men da må vi tenke ny teknologi. Den finnes.

  Les mer
 • Nationen, 30 desember 2017

  Over 35.000 pasienter i Norge opplever en sykehusinfeksjon årlig. Ny teknologi kan fjerne bakteriene maskinelt.

  Les mer
 • Teknisk Ukeblad, 8 desember 2017

  DECON-X - Dreper 99,9999 prosent: Denne norske teknologien kan bli livsviktig. Selv om vi vasker og vasker på sykehus, på sykehjem, i næringsmiddelindustrien og på andre steder der vi ikke ønsker bakterier, virus og soppsporer - så blir rundt halvparten igjen. Da blir det vanskelig å få has på de multiresistente bakteriene.

  Les mer
 • TV2 Sport, 22 november 2017

  ÅLESUND (TV 2): En norskprodusert robot skal desinfisere rommene til de amerikanske skistjernene og sørge for at superstjernen Lindsey Vonn holder seg frisk under OL.

  Les mer
 • TV2, 15 november 2017

  SUNNAAS (TV 2): Skøyteesset Håvard Bøkko ble hardt angrepet av gule stafylokokker på sykehus. Nå kan en ny norsk oppfinnelse være med å redusere sykehusinfeksjoner.

  Les mer
 • Østlendingen, 14 februar 2017

  Roboten dreper raskt og effektivt bakterier, virus og sporer. Nå er den fast ansatt for å drive smittevern i Løten kommune.

  Les mer
 • Hamar Arbeiderblad, 14 februar 2017

  En ny robot skal desinfisere pasientrom og hindre smittespredning blant annet i barnehager og på legekontorer i Løten. Den nye roboten gjør hverdagen både tryggere og enklere.

  Les mer
 • Dagbladet, 7 februar 2017

  Bjørn (50) holdt på å miste armen på grunn av antibiotikaresistens. Antibiotikaresistente bakterier kan i verste fall bety slutten på moderne medisin. Og det blir flere av dem.

  Les mer
 • Norskutviklet desinfeksjonsroboter bekjempet VRE-utbrudd på Diakonhjemmet Sykehus

  Vankomycinresistente enterokokker (VRE) ble oppdaget i en urinprøve 5.4.16. på medisin, enhet for gastro, hematologi og infeksjoner, som samtidig hadde et Norovirus utbrudd. Screeningprøver viste at det var flere pasienter på samme enhet som var VRE positive. Til sammen var det 19 pasienter med VRE, van A Enterococcus faecium, ST 117, i perioden 5.4.-30.6.16. Av disse 19 var det bare én med infeksjon. Sykehuset har aldri hatt VRE-utbrudd og var derfor svært uforberedt. Renhold, desinfeksjon, isolasjon av smittede og basalt smittevern var nøkkelord i vår håndtering.

  Les mer
 • Stabæk desinfiserer Nadderud stadion - frykter sykdom

  Her sprøytes Stabæks garderobe full av desinfiserende middel. Klubben prøver kreative vrier for å berge plassen i eliteserien.

  Les mer
 • Budstikka, 19 mai 2016

  Hissige bakterier kostet nesten Bjørn Platou armen. Nå lever han av å bekjempe de samme bakteriene.

  Les mer